onsdag 9 juni 2010

Poetbråket

I DN kan man följa det s.k. "Poetbråket" , där poeter har blivit tillfrågade av Stockholmsstad att skriva kärleksdikter till bröllopsparet prinsessa Victoria och Daniel Westling. Det hela började med Liljevalchs Konsthall intiativ till ett konsthappening. Dikterna var tänkta att skrivas av kände författare som Kristina Lugn, Göran Greider och Katarina Frostenson. De skulle sedan läsas upp av kända skådespelare. Denna ljudinstallation skulle ljuda längs med Strandvägen för att skapa en "Kärleks allé". Men det visade sig att en tredjedel av de tillfrågade poeterna enbart tackat ja, många ändrade sig när de insåg att det skulle se ut som en manifestation för kungahuset och inte en "rolig grej".
Den 25:e februari skrev DN att Liljevalchs Konsthalls chef Mårten Castenfors konstaterar att projektet är nedlagt. Nu kontrar poeterna i tidningen Re:public, där de publicerar sina antirojalisktiska dikter.
Jag kan bara säga att jag är som poeterna outgrundligt trött på denna medierapportering om bröllopet. Det är mina pengar som går åt till att "rusta upp och renovera" domkyrkan och att "städa" Stockholm (dock att de kan behövas). Som om kungafamiljen inte har pengar nog. Betala erat eget bröllop som alla andra. Den 19:e juni kommer jag hellre kolla på Fotbolls-VM än bröllopet. Så det så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar