måndag 14 juni 2010

Typiskt..

DN skriver att "2010 ett tufft år för kulturbranchen" men att 2011 ska det ljusna något. Framförallt är det mindre företag som anställer, medans de större låter personal gå.

- Jag är speciellt oroad över att unga nyutbildade personer får svårare att få jobb (...)Vi ser tydligt att branchen inte har någon möjlighet att fånga upp de som utbildas idag, säger Birgitta Johansson, chef för arbetsförmedlingen kultur/media

Är inte det alltid problemet med kultursektorn? Nedskärningar konstant att det alltid är tuffa år för branchen. Lågkonjunkturen hjälper inte situationen. Genarationsskifte må vara på gång, men om nedskärningar är aktuella lär de inte nyanställa i samma mån.
Undrar vad som är den bakomliggande orsaken till att nyutbildade har svårare att få jobb. Behövs det en man på insidan för att ha en möjlighet till jobb, eller är de nyutbildade för lata att verkligen kämpa? Det känns som en svart nedåtgående spiral, när statliga museum och gallerier dras med nedskärningar, för att pengarna ska gå till andra håll. Kanske dags att komma fram med alternativa vägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar